Tápainé Bajnay Márta

nyugdíjas gyógytornász

Tel.: 20/351-5342
E-mail: tapai.marta@gmail.com

A gyógytornának egy speciális területével, a medencefenék izmok erősítésével, tornáztatásával foglalkozom. a gátizmok gyengesége gyakran okoz vizelet- és széklettartási nehézségeket, méhsüllyedést, hólyag sérvet, aranyeres panaszokat, sőt hüvelytágasságot és így szexuális problémákat is.rendszeres tornával, helyesen begyakorolt tornagyakorlatok végzésével ezek az izmok is megerősíthetőek!   

1965-ben gyógytornász szakiskolai végzettséget, 1975-ben az Orvostovábbképző Egyetem Főiskolai Karán gyógytornász- fizioterapeuta oklevelet szereztem.

1965-1970-ig az ORFI-ban dolgoztam, ahol a mozgásszervi betegségek rehabilitációjában, 1970-1986-ig pedig a Szent János Kórház-ban az ortopédiai, reumatológiai és traumatológiai területén nyertem szakmai gyakorlatot.

1986-ban kerültem a Semmelweis Egyetem I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájára, ahonnan 2015-ben mentem nyugdíjba. A klinika profiljának megfelelően a gyógytornának egy speciális területére szakosodtam, a szülészeti-nőgyógyászati fizioterápiára.Így közel 30 évig a várandósok szülésre felkészítésével, terhestornával, szülés utáni tornával, menopausában lévő nők tornáztatásával, nőgyógyászati onkológiai betegek rehabilitációjával és az inkontinens betegek konzervatív kezelésével foglalkoztam

A betegellátás mellett az oktatás is feladatom volt, magyar és angol medikusoknak gyakorlatot tartottam, valamint a graduális és posztgraduális gyógytornászképzésben is részt vettem.

Mindennapi munkám mellett több tudományos társaság munkájában aktívan tevékenykedtem.Évekig voltam a Magyar Kontinencia Társaság vezetőségi tagja. Munkatársaimmal két könyvet írtam és öt könyvrészlet szerzője vagyok. Szülészet-nőgyógyászati témában négy videókazettát is készítettem, és számtalan tudományos előadás megtartására is volt lehetőségem.